Neptune Paradise Beach Resort & Spa | volné termíny | Cestolapka.cz

Neptune Paradise Beach Resort & Spa Diani Beach, Keňa

Slušné
11 RECENZÍ
3.1

Popis hotelu

Umístění

Elegantní, pohodlný hotel obklopený krásnou a dokonale udržovanou tropickou zahradou v africkém svahilském stylu. Nachází se na jižním pobřeží Mombasy, asi 40 km od centra města a asi 45 km od letiště.

Pláž

Hotel se nachází přímo na široké písečné veřejné pláži Galu. Lehátka, slunečníky a plážové osušky jsou k dispozici zdarma - v zahradě u pláže.

K dispozici pro hosty

24hodinová recepce, prostorná vstupní hala, sladkovodní bazén s oddělenou dětskou částí, lehátka, slunečníky a osušky u bazénu zdarma. 2 restaurace: hlavní restaurace Peponi a Grill bar u bazénu, kde se podává občerstvení v době oběda a večer se mění na a'la carte restauraci s mořskými plody (nutno rezervovat předem, za příplatek: humr a krevety), dále kavárna na terase (káva, čaj a sladké občerstvení) a kavárna Jungle u bazénu se sendviči a studeným občerstvením, 2 bary: hlavní a u bazénu. Dále: masážní centrum, kadeřnictví a kosmetika, TV místnost, knihovna, obchod se suvenýry, parkoviště.

.

Internet

V pokojích je k dispozici bezplatné Wi-Fi připojení k internetu.

.

Catering

All Inclusive: snídaně (07:00-09:30), obědy (12:00-15:00) a večeře (19:00-22:00) podávané formou bufetu v hlavní restauraci. K jídlu se podávají džusy, káva, čaj, místní pivo a víno. Dále nealkoholické nápoje a místní alkoholické nápoje podávané v barech (10:00-24:00), sendviče a studené občerstvení během dne. All Inclusive nezahrnuje používání vodních zařízení na pláži, business centra a masáží.

Sportovní a animační program

V hotelu probíhají animační aktivity včetně sportovních her, gymnastiky, představení, módních přehlídek, diskoték (do 24:00 v sousedním hotelu Neptune Village) a tematických večerů s africkou tématikou. Dále: stolní tenis, šipky, lukostřelba, tenisový kurt, plážový volejbal, vodní sporty na pláži za příplatek (vodní skútr, motorové čluny, surfování, potápění, šnorchlování). V blízkosti hotelu se nachází 18jamkové golfové hřiště.

Webové stránky

www.neptunehotels.com

Místní kategorie

****

Podle našeho názoru

Kvalitní hotel s krásnou polohou a postavený v tradičním africkém stylu na jedné z nejkrásnějších pláží na jižním pobřeží. Doporučujeme pro páry a ty, kteří hledají klid a pohodu, a díky rozsáhlému sportovnímu zázemí v areálu hotelu Neptune Village také pro klienty se zaměřením na aktivní dovolenou.


Cena

Základní cena zahrnuje: let charterovým letadlem s mezipřistáním, letištní taxy, ubytování (7 nebo 14 nocí) v hotelech nebo v lodgích, transfery: letiště - hotel - letiště, stravování podle popisu zvoleného hotelu, služby polského delegáta a pojištění TU Europa varianta základní (úrazové pojištění a léčebné výlohy, trvalé následky, asistenční služby a pojištění zavazadel).

Základní cena nezahrnuje: vízum do Keni (cca 50 USD/osoba - od 1.1.2021 musí být žádost o vízum podána elektronicky), fakultativní výlety, spropitné, další jídla a nápoje a ostatní osobní výdaje.

Důležité! Přečtěte si aktuální podmínky vstupu do země.

Název zájezdu v polském jazyce: Kenia - Wczasy w Mombasie

Víza

Pro překročení keňských hranic je pro občany České republiky vyžadován cestovní pas platný nejméně 6 měsíců od data návratu z Keni a elektronické cestovní povolení eTA.

Elektronické povolení eTA se vyřizuje na adrese https://www.etakenya.go.ke/en.
Všichni cestující, včetně kojenců a dětí mladších 18 let, kteří chtějí cestovat do Keni, musí mít před cestou schválené elektronické cestovní povolení (eTA). Žádost pro děti mladší 18 let vyplňuje zákonný zástupce/rodič. Standardní doba vyřízení je přibližně 3 pracovní dny, proto je třeba žádost vyplnit včas. Poplatek za eTA činí cca 30 USD/osoba.
Dokument je třeba mít na letišti u sebe. Vízum není možné zakoupit po příletu na letišti v Mombase. Osobám, které si zakoupí povolení elektronicky a doklad neobdrží, nebude umožněn nástup na let do Keni. Elektronické povolení k pobytu je platné pouze pro jednu cestu (jednorázový vstup) a pro každou další cestu musí být vydáno znovu. Po opuštění země ztrácí platnost.

Výše uvedené podmínky platí pro občany České republiky (na osoby s jiným než českým občanstvím se mohou vztahovat jiné podmínky vstupu) do Keni.

Jiné

Důležité informace

Měna
V Keni je kenský šilink (KSH) rozdělen na 100 centů. Je zakázáno dovážet a vyvážet místní měnu. 1 USD = kolem 100 KSH. Upozornění! Měli byste vzít s sebou jen dolary vydané po roce 2006. Starší bankovky nejsou akceptovány.

Čas
+ 2 hodiny oproti České Republice.

Orientační ceny
Minerální voda 1,5 l - cca 100 KSH, pivo v baru - cca 250-300 KSH.

Elektřina
Napětí 220 - 240 V. Zástrčky anglického typu vyžadují konvektory pro zásuvky, které lze pronajmout nebo zakoupit téměř ve všech hotelech a ubytovacích zařízeních. Typicky, tam jsou zásuvky typu A se třemi otvory lokalizovanými u vrcholů trojúhelníku. Naše tenké zástrčky pasují (např. z nabíječky do telefonu). Nicméně, kulaté tlusté zástrčky nepasují (např. z vysoušeče vlasů nebo laptopu). V takových případech je nutné využít adaptér. Někdy jsou k dispozici v hotelových recepcích (za zálohu), doporučujeme však zakoupit adaptér před odjezdem (cca 20 PLN).

Fotografování
Nefotografujte úřadní, vojenské a policejní budovy, atd. Před forografováním místních obyvatel je zvykem dát spropitné. Teleobjektivy jsou užitečné, zejména na safari. Není povoleno používat drony v národních parcích.

Zdraví
Od turistů pocházejících z Evropy se nepožaduje povinné očkování, ale WHO doporučuje očkování proti žluté zimnici, infekční hepatitidě A a B, záškrtu, tetanu a obrně. Na pobřeží Keni, v blízkosti Mombasy, existuje malé riziko infekce malárie, stojí za to preventivní antimalariká (obraťte se prosím na lékaře, který takové léky předepíše). Kromě toho je třeba dodržovat základní hygienická pravidla, jako je mytí rukou, ovoce, pití balené vody, použití balené vody, čištění zubů atd. U zájezdů "Keňa a Tanzanie - hledání pramene Nilu", "Keňa a Tanzanie" a "Keňa, Tanzanie, Zanzibar - safari s odpočinkem" je povinné očkování proti žluté zimnici (kvůli přechodu keňsko-tanzanské hranice).

Telefony
V zahraničí je nejlevnější volání po zakoupení a dobití lokálních karet (cena SIM karty cca 100 KSH, požadovaný pas). Upozornění! České mobilní telefony fungují v Keni, ale v parcích obvykle není pokrytí. Problém může být také s přijímáním a odesíláním textových zpráv.

Safari
Naše představy o parcích se obvykle liší od toho, co na místě nacházíme. Park v kenském vydání není malý, uzavřený prostor s uličkami a zvířaty v zajetí, ale obrovská plocha (největší parky mají rozlohu 10 000 až 15 000 km²), kde zvířata žijí ve volné přírodě ve svém přirozeném prostředí. V parcích není žádná lidská činnost, žádné silnice a elektřina (kromě lodgií), a můžete se pohybovat pouze minibusem nebo jeepem po určených trasách. V žádném případě neopouštějte vozidlo. Minibusy jsou 6 nebo 7 místné dodávky s otevírací střechou. Řidič je zároveň průvodcem, dobře zná oblasti parku a má znalosti o zvířatech, které umí vystopovat a pojmenovat. Minibusy nejsou klimatizované. Stav silnic v Keni je velmi špatný. Velká část je tvořena prašnými cestami a tyto asfaltové silnice mají tolik děr, že rychlost jízdy někdy klesne na 20 km/h. Jízdy tedy mohou být únavné a nepříjemné a minibus se bude třást a houpat. Safari se obvykle konají dvakrát denně, v čase 6:00-8:00 a 16:00-18:00 (každé cca 30 km). Je to nejlepší čas dne pro pozorování zvířat, protože v té době loví nebo se sdržují u napajedel.

Let
Odlet do Mombasy charterovými lety s technickým mezipřistáním v Egyptě nebo na Kypru (cca 45 minut bez vystoupení z letadla). Sraz u stanoviště CK 2 hodiny před plánovaným odletem letadla na jednotlivých letištích. Aktuální letové řády sledujte na R.pl/rozklady.

Upozornění k programu

Ke dni 28.8.2017 se změnily předpisy o ochraně životního prostředí v Keni. Vzhledem k novému zákonu je používání, výroba a dovoz plastových sáčků v Keni nezákonné a trestá se pokutami (až 38 000 dolarů) nebo trestem odnětí svobody až na 4 roky. Cestující přijíždějící do Keni s plastovými sáčky v zavazadlech (pokud jde o tašky, plastové sáčky, jednorázové výrobky, včetně těch s nákupy z bezcelní zóny) jsou povinni je nechat na letišti. Místo plastových sáčků doporučujeme použít látkové nebo papírové sáčky. Keňa je jednou ze zemí s nejpřísnějším zákonem o plastových taškách.

Sezónnost

Hlavní turistická sezóna v letním období trvá v Keni obvykle od poloviny června do konce září.

Program

Den 1
Sraz u stanoviště CK 2 hodiny před plánovaným odletem letadla na jednotlivých letištích. Aktuální letové řády sledujte na R.pl/rozklady. Po příletu setkání s delegátem a transfer do hotelu.

Den 2 - 7 (nebo 14)
Čas na odpočinek, koupání, opalování a fakultativní výlety.

Den 8 (nebo 15)
Vystěhování z hotelu, transfer na letiště, návrat do Polska.

Den 9 (nebo 16)
Přílet do Polska.

Upozornění k programu
Je třeba brát pouze dolary vydané po roce 2009. Bankovky staršího vydání nejsou přijímány.

Výše uvedený text je překladem polského originálu, který je závazný a je nedílnou součástí smlouvy o zájezdu. Chyby v překladu nebo změny obsahu vyhrazeny.

Výlety v okolí

Ceny a realizace výletů závisí na umístění hotelu. V případě hotelů v Malindi může být cena vyšší o náklady na další transfer (cca 15 USD/os.). Příplatek za jednolůžkový pokoj je cca 30 USD.

WASINI ISLAND - CELODENNÍ VÝLET (úterý)
Šnorchlování na jižním pobřeží a relaxační den na tropickém ostrově. Po snídani transfer na pobřeží Shimoniho přezdívané "místem jeskyní" (navštívíme jednu z jeskyní, kde byli kdysi vězněni otroci) a lodí Dhow poplujeme do mořského parku Kisite Mpunguti Marine, který nabízí jedno z nejkrásnějších vyhlídkových míst v Keni. Na cestě k tomuto bodu budeme vyhlížet delfíny, kteří si oblíbili toto krásné místo. Nezapomeňte si s sebou vzít plavky a krém na opalování! Na ostrově Wasini pro zájemce návštěva typické muslimské vesnice (musíte být oblečení, nesmíte mít jen plavky) nebo volný čas na odpočinek. Na lodi platí program All Inclusive (vybavení na šnorchlování, nealkoholické nápoje, oběd - v ceně). Za příplatek možnost hlubinného potápění s instruktorem - 1 ponor po dobu cca 40 min. cca 50 USD/os. K večeru návrat lodí Dhow zpátky k pobřeží Shimoni a odtud transfer do hotelu.
Cena cca 98 USD/os. z hotelů na jihu Mombasy, cca 108 USD/os. z hotelů na severu Mombasy. Děti do 12 let - cca 62 USD/os. z hotelů na jihu Mombasy, cca 70 USD/os. z hotelů na severu Mombasy.

MOMBASA - PŮLDENNÍ VÝLET (pondělí)
Naše prohlídka začíná návštěvou pevnosti Fort Jesus, památky zapsané na seznamu Světového dědictví UNESCO, jehož historie je neodmyslitelně spjata s historií celého města. Následně se vydáme na procházku ulicemi starého města, během které můžeme obdivovat budovy z koloniálních časů odkazující na arabskou architekturu s krásně vyřezávanými dřevěnými dveřmi. Během procházky máme možnost vidět Vládní náměstí, které se nachází hned vedle starého přístavu a jedné z nejstarších mešit v Mombase. Poté přejedeme na Baobab Avenue, kde si můžeme vyfotit jeden z největších baobabů na ostrově. Vydáme se také pod kly - symbol Mombasy a nakonec do továrny kmene Akamba, který se po generace zabývá vyřezáváním z exotických dřevin, tyto výrobky můžeme také zakoupit za atraktivní ceny.
Cena cca 50 USD/os. z hotelů na jihu Mombasy, cca 45 USD/os. z hotelů na severu Mombasy. Děti do 12 let - cca 40 USD/os. z hotelů na jihu Mombasy, cca 30 USD/os. z hotelů na severu Mombasy.

TSAVO EAST SAFARI 2 DNY (1 noc) (středa-čtvrtek)

Den 1
Po časné snídani transfer minibusem do Národního parku Tsavo (cca 150 km). Oběd. Následně prohlídka jednoho z největších Národních parků Afriky: více než 13 tisíc km² savany a úžasných akátových lesů a tisíců divokých zvířat: slonů, lvů, buvolů, antilop kudu a žiraf. Oběd, večeře a ubytování v lodgi, ze které lze pozorovat zvířata přicházející k napajedlu.

Den 2
Po snídani další safari a pozorování divokých zvířat v Národním parku Tsavo. Pro zájemce návštěva masajské vesnice (za poplatek cca 25 USD/os.). Odpoledne návrat do hotelu, večeře a přenocování.
Cena cca 280 USD/os. z hotelů na jihu, cca 265 USD/os. z hotelů na severu. Děti do 12 let - cca 200 USD/os. z hotelů na jihu a severu Mombasy.

MASAI MARA SAFARI 2 DNY (1 noc) (jakýkoliv den)
Masai Mara se nachází na náhorní plošině (cca 1600 m n.m.). Nejslavnější rezervace volně žijících zvířat v Africe je společně s přilehlým parkem Serengeti (v Tanzanii) považována za nejkrásnější park na světě. Masai Mara je převážně rovinatá savana s nízkými stromy a stády antilop, gazel, zeber, slonů, žiraf a predátorů, kteří na nich loví, jako jsou lvi, leopardi, gepardi, hyeny, šakali atd.

Den 1
Brzy ráno odjezd na letiště, přelet letadlem do Masai Mara (možné mezipřistání). Po přistání krátké safari a dojezd do lodgí, ubytování a oběd. Odpoledne odjezd na další safari v Masai Mara. Návrat na večeři a přenocování v luxusní lodgi na území rezervace.

Den 2
Ráno snídaně a safari. Po obědě odlet do Mombasy. Transfer z letiště do hotelu. Možnost prodloužení pobytu o další noc (3 dny, 2 noci).
Cena cca 990 USD/os. Návštěva masajské vesnice za poplatek (cca 25 USD/os.), děti do 12 let - cca 750 USD/os.

Dny realizace fakultativních výletů se mohou změnit. Naši delegáti budou také nápomocni při organizování rybářského výletu, který bude příležitostí k lovu exotických druhů ryb, např. merlínů. Cena cca 500 USD za pronájem celé lodi, výlet pro 7-8 osob.

Víza - informace pro prodejce

K tomuto hotelu jsme nechytli žádné termíny. Zkuste se podívat na některý z odkazů.

Celkové hodnocení 3.1/5.0
Recenze od uživatele Yhqquu

Yhqquu

Před 3 týdny

3.0

lipitor 10mg canada <a href="https://lipiws.top/">buy lipitor 20mg pill</a> lipitor 10mg price

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti