Hotel Kamari Beach | recenze | Cestolapka.cz

Hotel Kamari Beach Rhodes, Řecko

Velmi dobré
48 RECENZÍ
4.1

Popis
Destinace Informace

Hlavní město: Rhodos
Rozloha: 1 398 km²
Počet obyvatel: 110 000
Nejvyšší bod: Attaviros (1 215 m n.m.)
Úřední jazk: řečtina
Měna: euro (EUR)
Časový posun: +1 hodina (oproti ČR)
Doba letu: cca 2,35 hod.


RHODOS, s pobřežím dlouhým cca 220 kilometrů, který UNESCO vyhlásilo za světovou přírodní a kulturní památku, je největším ostrovem souostroví Dodekanes a čtvrtým největším řeckým ostrovem. Tento magický ostrov bývá nazýván ostrovem slunce, nejtřpytivější perlou Středomoří, ale i "ibiškovým ostrovem". K jeho původu se pojí pověst, která praví, že když si bohové mezi sebou rozdělovali svět, Helios, bůh slunce, spatřil okouzlen, jak se z mořských hlubin vynořuje ostrov tak krásný, že ihned požádal Dia, aby mu jej přisoudil. Jméno dostal po jeho milé – dceři bohyně Afrodity, krásné princezně Rhodos. Když jste na Rhodu, jste prodchnuti pocitem, že se onoho starodávného mýtu přímo dotýkáte. Pohádkově krásný ostrov láká návštěvníky antickými i středověkými památkami, nádhernými plážemi, nedotčenou přírodou, čistým mořem i světovou raritou – Údolím motýlů. Společně s kvalitními službami je skutečným turistickým rájem. Pozornost návštěvníků poutá množství působivých protikladů – rušná letoviska a kosmopolitní hlavní město na jedné straně, na druhé pak malé typicky řecké vesničky, ve kterých jako by se zastavil čas. Skalnaté pobřeží přechází v mnohakilometrové písečné a oblázkové pláže. Toto místo, požehnané Přírodou, vás okouzlí rozmanitostí krajiny a paletou barev: zlatými plážemi, modrou barvou moře a nebe, zelenými údolími a poklidnými horami. Návštěvníci si Rhodos zamilovali nejen pro uchvacující rozmanitost krajiny, ale také pro možnost seznámit se díky mnoha historickým památkám z různých období s bohatou historií ostrova.

Ostrov ze skupiny Dodekanéských ostrovů (1400 km2, 125 tis. obyvatel) má hornaté vnitrozemí s nejvyšší horou Attaviros (1215 m.n.m.). Patří k nejslunečnějším oblastem Evropy s průměrem 3000 hodin slunečního svitu ročně.

POBYTOVÁ TAXA
Od ledna 2018 zavedla řecká vláda pobytovou taxu, kterou hradí klient po příjezdu na recepci svého hotelu a to:

ubytovací kapacita kategorie 1* 0,50 € pokoj / noc
ubytovací kapacita kategorie 2* 0,50 € pokoj / noc
ubytovací kapacita kategorie 3* 1,50 € pokoj / noc
ubytovací kapacita kategorie 4* 3,00 € pokoj / noc
ubytovací kapacita kategorie 5* 4,50 € pokoj / noc

LETOVISKA

Kolymbia
V kontrastu letovisek Faliraki a Rhodos Town je Kolymbia místem pro klidnou a romanticky strávenou dovolenou a ocení je především ti, pro které je nejdůležitější dobré zázemí hotelů a skvělé koupání. Svojí polohou na východním pobřeží mezi městem Rhodos Town a Lindos je ideálním místem k toulkám po nekonečně dlouhém členitém pobřeží s opuštěnými romantickými plážemi či k vyjížďkám do vnitrozemí ostrova. Půvabnému letovisku dominuje přes 3 kilometry dlouhá eukalyptová alej s mnoha restauracemi, bary a nočními kluby. Letovisko má krásné písčito-oblázkové pláže s průzračnou vodou a širokou nabídkou vodních sportů.

Vzdálenost od letiště cca 27 km. Transfer z letiště trvá cca 35 minut.

Koskinou

Koskinou je malé středisko nedaleko Kalithei (s překrásnými opravenými lázněmi) a hlavního města Rhodu. Nejlbližší pláž Koskinou je Reni, která je vzdálená 2,5 km od vesnice. Pláž je písečná, při vstupu do vody s malými kamínky. Do blízké Kalithei se lze dostat příjemnou procházkou nebo pravidelným autobusovým spojením. Koskinou je známé zejména pro své jedinečné tradiční domy s interiéry v jasných a živých barvách.

Transfer na letiště trvá cca 35 minut.

Ubytovní v tomto letovisku: Hotel VIRGINIA FAMILY RESORT****

Lardos

Menší letovisko, pojmenované podle 2 km vzdálené vesničky Lardos s původní starou zástavbou, úzkými uličkami, bílými i barevnými domky či tavernami s pravou řeckou atmosférou, leží nedaleko spojnice severu a jihu ostrova Rhodos, na jihovýchodním pobřeží cca 5 km od starobylého městečka Lindos a 55 km od mezinárodního letiště Diagoras. Lardos se stal oblíbeným výchozím bodem k prozkoumání množství památek i přírodních zajímavostí celého ostrova. Synonymem vodních radovánek je bezesporu 2 km dlouhá písčito-oblázková pláž s křišťálově čistou vodou, rušnými i klidnými místy.
Vzdálenost od letiště cca 55 km. Transfer z letiště trvá cca 60 minut. Ubytování v tomto letovisku: Hotel KAMARI BEACH****, Hotel SUN BEACH LINDOS***


Ialyssos

Turistické letovisko Ialyssos leží na severozápadním pobřeží ostrova cca 10 km od hlavního města Rhodos. Na jedné straně moderní letovisko s několika luxusními hotelovými komplexy, na straně druhé množství menších rodinných apartmánů a vilek obklopených všudypřítomnou zelení. Pohodovou atmosféru dotváří široké hlavní třídy s řadou obchůdků, taveren, restaurací i jiných možností. Oblíbenou zastávkou turistů při jejich toulkách okolím je zejména kavárna ve věži bývalého větrného mlýnu i dětské hřiště v podobě pirátské lodi. Písčito-oblázková pláž letoviska, rovná bez jakýchkoli výběžků a zákoutí, nabízí rozmanité služby ve formě barů, taveren i půjčoven sportovního vybavení. Zejména milovníci vodních sportů ocení vyhlášenou školu windsurfingu.

Vzdálenost od letiště cca 6 km. Transfer z letiště trvá cca 10 minut. Ubytování v tomto letovisku: Hotel SUNSHINE RHODES****

Ixia Středisko Ixia je jedním z nejvyhledávanějších míst na severozápadním pobřeží ostrova. Rušné místo s mnoha kavárnami, tavernami a obchůdky je typickým řeckým prázdninovým letoviskem, které má všechny předpoklady pro strávení dnů plných pohody. Více než tři kilometry dlouhá oblázková pláž s tyrkysově zbarveným mořem a často zvlněnou mořskou hladinou je pravým rájem pro sportovně založené klienty, zvláště pro milovníky surfování. V centru vodních sportů si můžete pronajmout i vodní skútry, vyzkoušet si vodní lyžování nebo parasailing. Letovisko nabízí rozličné možnosti večerní zábavy v místních barech a klubech. Výhodou je blízkost hlavního města Rhodos, s nímž má Ixia velmi dobré autobusové spojení.
Vzdálenost od letiště cca 6 km. Transfer z letiště cca 10 minut.

Ubytování v tomto letovisku: Hotel AMATHUS BEACH*****


Kalithea
Menší prázdninové letovisko s příjemnou atmosférou se nachází na severovýchodním pobřeží ostrova pouhých 12 km jižním směrem od hlavního města Rhodos s jeho pamětihodnostmi, nákupními i zábavními možnostmi. Turistické letovisko Faliraki je vzdáleno cca 5 km. Díky rozvinuté dopravní infrastruktuře, půjčovnám aut, kol i motocyklů se stala Kalithea výborným výchozím bodem ke konání řady výletů po celém ostrově. Nejen centrum letoviska s obchůdky, tavernami a restauracemi je důvodem hojné návštěvnosti turistů. Hlavním lákadlem městečka jsou bývalé přímořské termální lázně Thermai Kalythiai dostupné v pěší vzdálenosti 3 km a zasazené do přírodního prostředí okolních sadů. Zdejší termální prameny, známé a vysoce ceněné již ve starověku, bohužel postupem času vyschly. Architektonicky pozoruhodné lázeňské domy i další zařízení v minulosti rozpadlé a zpustlé, prošly nedávno rozsáhlou rekonstrukcí. Menší písčitá pláž s pozvolným vstupem do moře se může pochlubit průzračnou vodou, což ocení zejména milovníci potápění. Doporučujeme rodinám s dětmi.

Vzdálenost od letiště cca 19 km. Transfer z letiště trvá cca 25 minut.

Faliraki
Jedno z nejživějších letovisek na ostrově se nachází na severovýchodním pobřeží cca 15 km od hlavního města. Nabízí návštěvníkům 5 km dlouhou píšečnou pláž vybavenou lehátky a slunečníky, s řadou možností vyzkoušet si nejrůznější vodní sporty. Letovisko se může pyšnit překrásným nově postaveným Water parkem, který patří mezi největší vodní zábavní areály v Evropě. Faliraki je proslavené svým nočním životem se spoustou světel, linoucích se ze všech směrů a všudypřítomnou hudbou. S nespočetnými bary a nočními kluby je toto letovisko hotovým rájem pro mladé lidi, kteří se chtějí o dovolené bavit. Jižněji od Faliraki, v uzavřených zálivech Ladiko a Anthony Quinn, naleznete mezi skalnatými útvary překrásné malé pláže s průzračnými vodami, které patří k nejkrásnějším malým plážím ostrova.

Vzdálenost od letiště cca 18 km. Transfer z letiště trvá cca 20 minut.


POLOHA HOTELŮ NA MAPĚ RHODOSU


Zobrazit místo Rhodos na větší mapě



LETECKÁ DOPRAVA
Letecká přeprava na Rhodos (8 denní pobyty s odletem z Prahy, Brna a Ostravy) je zajišťována leteckou společností SMART WINGS. Cestující musí být připraveni k nástupu letu nejméně 2 hodiny před odletem. Let z Prahy (Brna, Ostravy) na Rhodos trvá necelé 3 hodiny. Všechny lety jsou prováděny bez mezipřistání. Na základě mezinárodních předpisů a úmluv běžných v letecké přepravě si letecká společnost vyhrazuje právo bez předchozího upozornění změnit typ letadla, čas odletu, letový plán nebo se dát zastoupit jiným dopravcem. Uvedené změny nezakládají zákazníkovi právo na odstoupení od smlouvy. Přesné časy odletů a příletů budou uvedeny v pokynech k odletu.


DÉLKA ZÁJEZDU
Do celkového počtu dní jsou zahrnuty i dny určené na přepravu. U leteckých zájezdů je část prvního a posledního dne vyhrazena také k zajištění letecké přepravy, čekání na odbavení v letištní hale, transferů z letiště do místa pobytu a zpět a organizačním záležitostem souvisejícím s ubytováním. Je třeba vzít na vědomí, že v tomto smyslu nelze tyto dny považovat za dny plnohodnotného rekreačního pobytu a tudíž reklamovat případnou kompenzaci za zkrácení pobytu. Podrobnosti naleznete v bodě 5.6 Všeobecných podmínek pro účast na zájezdech CK ANCORA.


TRANSFERY NA LETIŠTĚ V MÍSTĚ POBYTU
Všechny transfery z letiště a na letiště v místě pobytu jsou vždy zahrnuty v ceně a bez příplatku.


CESTOVNÍ DOKLADY
Každý občan ČR může cestovat na ostrov Korfu na základě platného cestovního pasu nebo strojově čitelného občanského průkazu. Doklady by měly být platné minimálně po dobu plánovaného pobytu na území ostrova Korfu. Prokázání peněžních prostředků pro pobyt není při vstupu do země od občanů EU vyžadováno.

VSTUPNÍ FORMULÁŘ
Každý cestující nezávisle na výchozí destinaci a státní příslušnosti musí nejpozději 24 hodin před vstupem na území Řecka vyplnit v angličtině a odeslat oficiální elektronický formulář (tzv. Passenger Locator Form - PLF), který je k dispozici na řecké vládní platformě https://travel.gov.gr., kde uvede všechny plánované pobyty, přesuny a kontakty v Řecku (včetně PSČ), jakož i kontaktní osobu pro případ onemocnění. Po vyhodnocení formuláře obdrží elektronicky individuální čárkový QR kód, kterým se musí (v elektronické nebo tištěné podobě) prokázat při nástupu na palubu letadla a při vstupu na území Řecka, a to jak letecky, tak trajektem či po silnici.

PLÁŽE
Všechny pláže na Rhodosu jsou bezplatné. Platí se pouze za slunečníky a lehátka, zapůjčení však není povinné. Ceny se pohybují v rozmezí 4 - 5 Euro za lehátko. Je možné použití i vlastních slunečníků. Na všech plážích je za poplatek široká nabídka vodních sportů, k dispozici jsou plážové bary, kiosky, atd.


DELEGÁTI
Po dobu pobytu na Rhodosu vám budou ve stanovených dnech a hodinách ve vašem ubytovacím zařízení k dispozici česky mluvící delegáti cestovní kanceláře ANCORA nebo partnerské řecké cestovní kanceláře. Mimo návštěvní hodiny je v nutných případech budete moci kontaktovat telefonicky na čísle uvedeném na informační tabuli CK ANCORA, která je umístěna ve vašem ubytovacím zařízení. Na informačních tabulích cestovní kanceláře budete rovněž průběžně seznamováni s programem a nabídkou služeb.

Video k destinaci:

VÝLETY:

Noční Rhodos

Jedinečná příležitost prohlédnout si krásy hlavního města včetně přístavu Mandraki a místa, kde stál slavný Kolos Rhodský - jeden ze sedmi divů světa. První zastávka nad městem na vrcholu Monte Smith,kde se ve starověku nacházela Akropole. Po prohlídce stadiónu a Odeonu se vydáte objevovat krásy středověkého města, které vybudovali a udatně bránili Johaničtí rytíři, palác Velmistrů, Rytířskou uličku a Hippokratovo náměstí. Následuje relaxace u šálku místní kávy nebo při výběru suvenýrů.
Orientační cena: 29 € - dospělí, 18 € - děti.

Lindos

Půldenní výlet po východním pobřeží ostrova Vás zavede do bílého městečka Lindos, kterému dominuje antická akropole s chrámem bohyně Athény Lindoské. Projdete romantickými úzkými uličkami, kde jako místní taxi jezdí oslíci, a prohlédnete si nabídku místních rukodělných výrobků a suvenýrů. Součástí výletu je i návštěva tradiční keramické dílny (vstup cca 6 € do archeologického areálu není zahrnutý v ceně výletu).
Orientační cena: 29 € - dospělí, 15 € - děti.

Ostrov Symi a klášter Panormitis

Jeden z nejoblíbenějších celodenních lodních výletů vám umožní poznat malebný ostrůvek SYMI. V zátoce na jihu ostrova navštívíte pravoslavný klášter Panormitis se vzácnou ikonou archanděla Gabriela. Hlavní mesto Symi nabízí romantickou architekturu, pravé mořské houby, rozličné voňavé koření a výborné rybí speciality. Můžete také obdivovat nádherné přírodní scenérie, panorama johanitského hradu a místní přístav. Návrat do přístavu je v 18 hodin.
Orientační cena: 45 € - dospělí, 24 € - děti.

Ostrov Halki

Ideální výlet pro milovníky “zapomenutých” řeckých ostrůvků s tradiční architekturou, klidem a nádhernými zátokami na koupání. Odplouvá se ze západního pobřeží Rhodosu. V přístavu Skala Kamiros nástup na loď a asi po hodině vylodění se na malém ostrůvku Halki. Můžete tu navštívit místní vesničku a po celý den relaxovat na písečné pláži. Návrat do přístavu je v 18 hodin.
Orientační cena: 50 € - dospělí, 25 € - děti.

Turecko – Fethyie

Celodenní výlet zahrnuje prohlídku antického amfiteátru, skalnatých hrobek a vesničky Kayakoy, kde do roku 1922 žili řečtí obyvatelé, kteří ji během výměny občanů museli opustit. Následuje zastávka ve výrobně místních cukrovinek a návštěva místního bazaru s bohatým rybím trhem. Odjezd z Fethyie je v 16,30 hod. (V ceně výletu nejsou zahrnury přístavní poplatky 5 €/os., pro vstup do Turecka je nutný pas.
Orientační cena: 52 € - dospělí, 24 € - děti.

Turecko – Marmaris

Celodenní lodní výlet do tureckého přístavního města jachet - Marmarisu s návštěvou pravého starého bazaru, kobercové show a přehlídky koženého zboží. Hlavním bodem programu je prohlídka města a individuální procházka po nejživějším orientálním trhu ve Středomoří. Za 25 €/osobu si můžete také užít pravé turecké lázně hamam. (V ceně výletu nejsou zahrnuty přístavní poplatky 15 €/os, pro vstup do Turecka je nutný pas).
Orientační cena: 57 € - dospělí, 26 € - děti.

Pokoje
Pokoj 1/2+1 Praha, Brno, Ostrava

K tomuto hotelu jsme nechytli žádné termíny. Zkuste se podívat na některý z odkazů.

Celkové hodnocení 4.1/5.0
Recenze od uživatele Jiri Kouřil

Jiri Kouřil

26.09.2019

5.0

Krásné místo k odpočinku pohoda klidek

Recenze od uživatele Frantisek Hoffmann

Frantisek Hoffmann

07.09.2019

4.0

Krásný areál, nově zrekonstruvané pokoje.

Recenze od uživatele Radka Kellnerová

Radka Kellnerová

06.09.2019

5.0

Klid, pohoda, dobré jídlo a skvělý personál

Recenze od uživatele luboš zýta

luboš zýta

25.07.2019

4.0

Klidné místo nutné půjčit si auto pokuď neprferujete válení u bazénu, nejhorší pláž v širokém okolí.

Recenze od uživatele Jana Matušíková

Jana Matušíková

27.05.2019

4.0

Hotel na kraji pláže, klidné místo. Málo možností k procházkám. V blízkosti supermarket. Chudší all inclusive. Krásné ubytování.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti