Citrus Hikkaduwa | volné termíny | Cestolapka.cz

Citrus Hikkaduwa Hikkaduwa, Srí Lanka

Popis zájezdu

Jedná se o pobytově poznávací zájezd Srí Lankou. Během prvních 4 noci (ve 3* hotelech s polopenzí) poznáte jedny z nejkrásnějších míst na Srí Lance a následně budete mít možnost zakončit Vaší dovolenou 3-4 noci v hotelu dle výběru u pláže (nebo více v závislosti na termínu).

  • 4 noci okruh s polopenzí ve 3* hotelech s anglicky hovořícím průvodcem (za příplatek možnost česky hovořícího průvodce cena od 2 000 Kč do 6 000 Kč osoba - dle celkového počtu osob na okruhu)
  • 3 nebo 4 noci (dle termínu) pobyt ve vybraném hotelu


Stravováním během okruhu polopenze a u pobytu dle vybraného hotelu.
Líbí se Vám poznávací okruh, ale rádi byste pobyt u moře v jiném hotelu, než máme v nabídce? Rádi Vám připravíme nabídku s hotelem dle Vašeho přání. Stačí nám napsat nebo zavolat.


Popis Lokace
KALUTARA:

Letovisko západního pobřeží s krásnými písčitými plážemi leží 82 km jižně od hlavního města Colombo. V minulosti vyhlášené svým trhem s kořením a dnes známé jako místo, kde naleznete celou řadu ručně vyrobených proutěných výrobků ať už se jedná o suvenýry či praktické věci. Středisko patří k menším a je vhodné pro ty z Vás, kteří vyhledávají klidnou a odpočinkouvou dovolenou. Svým rázem působí ospale, ale i přesto se zde nachází nespočet restaurací a obchůdků se suvenýry..

KANDY - MĚSTO KRÁLŮ:

Kandy je druhým největším městem ostrova, ale svou bohatou historií a kulturním dědictvím jej místní obyvatelé právem považují za nejdůležitější město Srí Lanky. Je symbolem hrdosti a nezávislosti ostrova. Po 300 let úspěšně odolávalo evropským kolonizátorům, dobyli jej až Britové v roce 1815. Město posledních Singálských králů vyzařující elegantním šarmem a atmosférou starověku se nachází v údolí ve výšce 500 m. n. m. a je lemováno vysokými kopci s nádhernou faunou a florou. Dominantou ve městě "Kandy" je tzv. "Chrám sv. Zubu", kde je uchována replika schránky s jedním ze čtyř Buddhových zubů, které byly nalezeny po jeho kremaci nebo "Starý královský palác". Celé město je protkáno sítí buddhistických chrámů a svatyní ze 14.století a od roku 1988 je na seznamu světového dědictví UNESCO. Pro Sinhálce má Kandy a Buddhův zub asi stejný význam, jako Mekka pro muslimy. Na počest této relikvie se zde každým rokem v červenci konají velkolepé festivaly a slavnosti "Esala Perahera", zakončené sloním průvodem.

NUWARA ELIYA:

"Město světla", známé také jako "Malá Anglie", je nejvýše položeným městem Sri Lanky. Město si vyhlédli Britové v první polovině 19. století a zřídili zde sanatorium, neboť zdejší podnebí je mnohem příznivější, než horké a vlhké tropy na pobřeží. "Nuwara Eliya" je jedním z nejdůležitějších center pěstování čaje na Sri Lance a mnozí znalci považují zdejší produkci za vůbec nejkvalitnější na ostrově. Můžete tu zahlédnout krásné domky v anglickém stylu, včetně dokonale střiženého trávníku, typickou anglickou červenou poštovní schránku nebo třeba památník britských vojáků, kteří padli v první světové válce.

COLOMBO:

Největší město, nacházející se na západním pobřeží Sri Lanky, je známé především jedním z největších a nejdůležitějších přístavů v Indickém oceánu a je také středem obchodního dění s množstvím administrativních budov. Najdete zde také budovy a ruiny z koloniální doby, které Vám přiblíží historii tohoto multikulturního města. Za návštěvu jistě stojí hinduistický klášter či buddhistický chrám.


"DAMBULLA": Jeskynní chrám "Dambulla" vestavěný ve 150 m vysoké skále již v 1. st. před naším letopočtem se nachází nedaleko stejnojmenného města asi 72 km severně od "Kandy" a patří mezi nejcennější jeskynní chrámy v Asii. Chrám má pět jeskyní nápaditě přestavených na svatyně. Je zde velké množství především buddhistických, ale i hinduistických soch. Tento komplex patří na seznam světového dědictví UNESCO. "SIGIRIYA": Jedná se o archeologické naleziště na Sri Lance. Jádro naleziště tvoří pozůstatky palácového komplexu, který vznikl v 5. století. Celá oblast je častým cílem turistů, kteří sem přijíždí z celého světa. Nachází se zde také velké množství nástěnných maleb a pozůstatky rozlehlých zahrad. "PERADENIYA": Botanická zahrada jež se nachází asi 5,5 km na západ od města "Kandy" v centrální provincii Sri Lanky a je známá pro své sbírky různých druhů orchidejí. Její sbírka obsahuje více než 300 druhů orchidejí, koření, léčivých rostlin a palem. ZAHRADA KOŘENÍ V "MATALE": V této zahradě uvidíte, jak se pěstuje mnoho druhů koření, ke kterým například patří: skořice, vanilka, pepř, kardamon a spoustu dalších druhů koření.
Popis ubytování
ZA KRÁSOU SRÍ LANKY + CITRUS HIKKADUWA 4****:

Jedná se o pobytově poznávací zájezd Srí Lankou. Během prvních 4 noci (ve 3* hotelech s polopenzí) poznáte jedny z nejkrásnějších míst na Srí Lance a následně budete mít možnost zakončit Vaši dovolenou 3-4 noci v hotelu u pláže (nebo více v závislosti na termínu). Během okruhu poznáte hlavní město, sloní sirotčinec, skalní pevnost Sigiriya, jeskyní chrám Dambula, navštívíte zahradu s kořením, královskou botanickou zahradu nebo čajové plantáže v "Male Anglii". Poslední den okruhu navštívíte město Galle a následně již pojedete do Vámi vybraného hotelu, kde strávíte zbytek své dovolené a budete moci relaxovat. Během pobytu u moře je česky hovořící delegát k dispozici na telefonu.


OKRUH se jede s anglicky hovořícím průvodcem, česky hovořícího průvodce je možné si připlatit.

Stravováním během okruhu polopenze a u pobytu dle vybraného hotelu.
Líbí se Vám poznávací okruh, ale rádi byste pobyt u moře v jiném hotelu, než máme v nabídce? Rádi Vám připravíme nabídku s hotelem dle Vašeho přání. Stačí nám napsat nebo zavolat.

CITRUS HIKKADUWA 4****:

Hotelový resort leží přímo na pláži jižně od Colomba, vzdálený přibližně 140 km od mezinárodního letiště. Nabízí 90 pokojů vybavených - klimatizací, vlastním sociálním zařízením, minibarem, trezorem, vysoušečem vlasů, satelitní televizí s DVD přehrávačem, CD přehrávačem a čajovým/kávovým koutkem. Hotel disponuje venkovním bazénem, venkovním barem "Summer Salt" a restaurací s mezinárodní kuchyní. Nechybí ani vlastní lázně "Spa Ceylon" s tradičními procedurami a masážemi. V hotelu najdete i zázemí pro vodní sporty a exkurze.

Strava

Během okruhu je zajištěná polopenze (snídaně + večeře).
Během pobytové části pak dle Vašeho výběru polopenze nebo All Inclusive.

Program
ZA KRÁSOU SRÍ LANKY

1. DEN - PRAHA/COLOMBO
• Let z Prahy do Colomba s přestupem, dle letového řádu ve zvoleném termínu

2. DEN - COLOMBO
• Přílet do Colomba, setkaní s průvodcem a transfer do Colomba (časový posun mezi Srí Lankou a ČR = +4,5 hodiny v době zimního času nebo +3,5 hodiny v době letního času)
• Prohlídka města
• Ubytování v Colombu - hotel 3*, večeře v hotelu

3. DEN - COLOMBO/PINNAWALA/SIGIRIYA/DAMBULLA
• V ranních hodinách po snídani odjezd do Pinnawaly - sloní sirotčinec - návštěva s průvodcem
• Odpoledne návštěva skalní pevnosti Sigiriya a jeskynního chrámu Dambula
• Ubytování v 3* hotelu v oblasti Habarana nebo Sigiriya, večeře v hotelu

4. DEN - SIGIRIYA/KANDY/POLONNARUWA/KANDY
• V ranních hodinách po snídani návštěva bývalého královského města Polonnaruwa
• Po cestě do Kandy návštěva zahrady koření v Matale a manufaktury na výrobu batiky.
• V odpoledních hodinách návštěva města Kandy a posvátného chrámu Buddhova zubu.
* Ubytování v 3* hotelu v Kandy, večeře v hotelu

5. DEN - KRÁLOVSKÁ BOTANICKÁ ZAHRADA/NUWARA ELIYA
• Po snídani dále pokračujeme do Královské botanické zahrady v Peradeniya
• Odjezd do Nuwara Eliya, při cestě návštěva továrny na zpracovaní čaje
• Ubytování v hotelu 3*** v Nuwara Eliya, večeře v hotelu

6. DEN - NUWARA ELIYA/GALLE/ ODJEZD DO HOTELU DLE VÝBĚRU
• Po snídani následuje odjezd na prohlídku města Galle
• Odpoledne příjezd do zvoleného hotelu u pláže
• Ubytování ve zvoleném hotelu…

6. - 9.(10.) DEN - 3 NEBO 4 NOCÍ POBYT U MOŘE (PODLE CELKOVÉ DÉLKY ZÁJEZDU)

9. (10.) DEN - TRANSFER NA LETIŠTĚ
• LETECKÁ SPOLEČNOST SWISS AIR/EDELWEISS AIR: odjezd na letiště mezi 4-5 hodinou ranní, let do Prahy s přestupem v Curychu.
• LETECKÁ SPOLEČNOST EMIRATES: Snídaně v hotelu, vyklizení pokoje cca do 12:00 hodin. Do večerních hodin - osobní volno, zavazadla si můžete nechat ve vyhrazeném místě u recepce hotelu. Ve večerních hodinách transfer na letiště. (za příplatek možnost zajištění late check out)
9. (11.) DEN - ODLET DO PRAHY
• Odlet zpět do Prahy podle letového řádu zvolené letecké společnosti


**ZÁJEZDY S ODLETEM 18.10.18/09.11.18/10.01.19 jsou s ČESKY HOVOŘÍCÍM PRŮVODCEM BĚHEM OKRUHU (ostatní termíny okruhů jsou vždy s anglicky hovořícím průvodcem s možností česky hovořícího průvodce si připlatit)
Stravováním během okruhu polopenze a u pobytu dle vybraného hotelu.








Celkové hodnocení 0.0/5.0
Recenze od uživatele Pywbgv

Pywbgv

Před měsícem

3.0

lipitor 80mg over the counter <a href="https://lipiws.top/">order lipitor 20mg without prescription</a> buy lipitor without a prescription

Recenze od uživatele Jrfsei

Jrfsei

Před měsícem

3.0

cheap lipitor 20mg <a href="https://lipiws.top/">order atorvastatin 10mg online cheap</a> where can i buy lipitor

Recenze od uživatele Dograw

Dograw

Před měsícem

3.0

order lipitor 20mg generic <a href="https://lipiws.top/">cheap lipitor 80mg</a> buy generic atorvastatin 80mg

Recenze od uživatele Wfjhkg

Wfjhkg

Před měsícem

3.0

purchase lipitor sale <a href="https://lipiws.top/">lipitor 10mg cost</a> lipitor 80mg for sale

Recenze od uživatele Vucmdl

Vucmdl

Před měsícem

3.0

atorvastatin over the counter <a href="https://lipiws.top/">order lipitor 40mg online cheap</a> brand atorvastatin 20mg

Recenze od uživatele Vtxytb

Vtxytb

Před měsícem

3.0

brand atorvastatin 10mg <a href="https://lipiws.top/">buy generic lipitor online</a> atorvastatin 80mg cheap

Recenze od uživatele Pbgpix

Pbgpix

23.02.2023

3.0

order digoxin 250mg online cheap <a href="https://buylanoxpl.com/">lanoxin for sale</a> cost molnunat 200 mg

Recenze od uživatele Cytidt

Cytidt

23.02.2023

3.0

buy digoxin for sale <a href="https://buylanoxpl.com/">lanoxin tablet</a> buy molnupiravir sale

Recenze od uživatele Dzqjko

Dzqjko

22.02.2023

3.0

digoxin 250mg tablet <a href="https://buylanoxpl.com/">buy lanoxin 250mg online</a> order molnupiravir pills

Recenze od uživatele Xzetai

Xzetai

05.11.2022

3.0

calcitriol pills <a href="https://rocaltrtn.com/">calcitriol for sale online</a> calcitriol price

Recenze od uživatele Xsbzhq

Xsbzhq

05.11.2022

3.0

cheap calcitriol 0.25mg <a href="https://rocaltrtn.com/">calcitriol 0.25mg pills</a> calcitriol online

Recenze od uživatele Xeybnv

Xeybnv

04.11.2022

3.0

generic calcitriol <a href="https://rocaltrtn.com/">rocaltrol 0.25 mg us</a> buy rocaltrol 0.25mg sale

Recenze od uživatele Cjkcah

Cjkcah

04.11.2022

3.0

calcitriol 0.25 mg us <a href="https://rocaltrtn.com/">buy calcitriol 0.25 mg pill</a> purchase rocaltrol for sale

Recenze od uživatele Czsqyk

Czsqyk

04.11.2022

3.0

buy calcitriol pill <a href="https://rocaltrtn.com/">order rocaltrol 0.25mg online</a> calcitriol 0.25 mg pills

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti