Diagoras | volné termíny | Cestolapka.cz

Diagoras Faliraki, Řecko

Velmi dobré
555 RECENZÍ
4.4

Popis hotelu

Umístění

Hotel Diagoras se nachází ve skvělé lokalitě s krásným výhledem na celé město (cca 1,5 km od centra) a pláž Faliraki. Na autobusovou zastávku, odkud lze dojet na mnoho míst na ostrově, je cca 3 minuty procházkou. Aquapark ve Faliraki je vzdálen cca 5,5 km a letiště cca 15 km od hotelu Diagoras.

Upozornění! Cena zájezdu nezahrnuje pobytovou taxu, jejíž výše je 3 EUR/pokoj/den. Poplatek je povinný a hradí se na recepci při ubytování.

Pláž

Ve vzdálenosti 1300 m od hotelu Diagoras se nachází široká písčito-oblázková, veřejná pláž s pozvolným sestupem do moře. Bezplatný transfer na pláž jezdí 7x denně. Plážový servis - za poplatek (cca 5 EUR/os.).

K dispozici pro hosty

Recepce 24h, lobby, TV místnost, bar, hlavní restaurace, sladkovodní bazén, lehátka a slunečníky u bazénu - zdarma, dětské hřiště. Za poplatek: trezor na recepci, herna, půjčovna aut.

Internet

V lobby Wi-Fi připojení k internetu - zdarma.

Catering

All Inclusive formou bufetu: snídaně (7:30-10:00), oběd (12:30-14:00), večeře (18:30-21:00). Navíc je během dne servírováno občerstvení (10:30-12:00) a zákusky (15:00-18:00), nealkoholické nápoje a místní alkoholické nápoje (10:30-22:30).

Sportovní a animační program

Hotel Diagoras neorganizuje animační program.

Webové stránky

http://www.diagorashotel.gr

Místní kategorie

***

Podle našeho názoru

Skromný, ale dobře udržovaný hotel Diagoras s výbornou polohou. Doporučujeme méně náročným klientům a těm, kteří rádi prozkoumají ostrov. Navíc nedaleká, krásná pláž ve městě Faliraki a rozmanitá zábava v tomto městě určitě zatraktivní pobyt.


Cena

Základní cena zahrnuje: přelet letadlem, letištní poplatky, transfery: letiště-hotel-letiště, ubytování: 7, 10, 11 nebo 14 nocí v hotelu (v případě zájezdu na 11 dní = 10 nocí, v případě zájezdu na 12 dní = 11 nocí), stravování podle popisu hotelu, služby polsky mluvícího delegáta, balíček pojištění TU Europa varianta základní (úrazové pojištění a léčebné výlohy, trvalé následky, asistenční služby a pojištění zavazadel).

Základní cena nezahrnuje: fakultativní výlety, jídla, která nejsou uvedena v popisu hotelů, nápoje k jídlu (pokud není v popisu hotelu uvedeno jinak) a další osobní výdaje.
Upozornění! Cena nezahrnuje pobytovou taxu, jejíž výše je cca 1,5 - 10 EUR/pokoj/den. Poplatek je povinný a hradí se na recepci při ubytování.

Název zájezdu v polském jazyce: Rodos - wczasy

Jiné

RHODOS - základní informace

Měna
EUR - Euro. Můžete platit kreditní kartou a využívat bankomaty. V turistických střediscích je mnoho míst, kde lze směnit americké dolary.

Spropitné
Je zvykem nechávat drobné peníze jako spropitné. To platí zejména u řidičů během výletů po okolí a u číšníků v restauracích. Stává se, že spropitné je již připočítáno k účtu.

Vízum
Čeští občané mohou cestovat do Řecka na základě platného občanského průkazu.

Čas
+ 1 hodina oproti českému času.

Orientační ceny
Oběd v taverně od 8 EUR; 1 l vody - 1,5 EUR; pivo v baru od 1,5 EUR; káva v kavárně od 1 EUR.

Pošta
Známka na pohlednici stojí 0,50 EUR. Na mnoha místech jsou poštovní schránky, často také v hotelech.

Elektřina
Napětí 220 V, 50 Hz. Zařízení s českými zástrčkami pracuje bez problémů.

Telefony
Telefonní karty lze zakoupit v obchodech a stáncích nedaleko veřejných telefonních budek. Telefonní karty stojí 6 EUR (100 jednotek). Mobilní telefony fungují v celém Řecku. Seznamte se prosím s tarifními podmínkami roamingu u Vašeho telefonního operátora před odjezdem na dovolenou.

Rhodos
Ostrov slunce je největší ze 12 ostrovů Dodekanés. Vzhledem ke své geografické poloze má velice bouřlivou historii, což se projevilo jak na památkách, tak v kultuře i kuchyni. Najdeme zde památky spojené s Řeky, Johanity a Turky, kteří po staletí bojovali o tento kus země. Dnes je ostrov turistickým rájem se 300 slunečnými dny v roce a mnoha památkami, které nelze během Vaší dovolené opomenout.

Město Rhodos
Největší město na ostrově a zároveň také hlavní město, které každoročně navštíví tisíce turistů. Největším lákadlem města Rhodos je středověké Staré město obklopené rozsáhlými obrannými hradbami s nejvýznamnější památkou - Palácem velkých mistrů, který byl postaven maltézskými rytíři. Ve Starém městě však nejsou jen památky a muzea. V uzoučkých uličkách starého města naleznete mnoho malých obchodů, galerií a barů s úžasnou atmosférou. Stojí také za to vyzkoušet místní speciality v jedné z mnoha restaurací či taveren - mnoho z nich láká zákazníky svými panoramatickými terasami s nádherným výhledem na dlážděné uličky a přístav. Město Rhodos je také skvělým místem pro noční život. Každý návštěvník ocení atmosféru hlavního města ostrova - moderní doba se zde mísí s bohatou historií ostrova a procházky po starém městě vzbuzují dojem, že se zde zastavil čas!

Lindos
Druhé nejdůležitější město na ostrově, hned po Rhodosu. Městečko je skutečným symbolem ostrova Rhodos. Nachází se na kopci, nad kterým se tyčí Akropolis s ruinami chrámu bohyně Athény, odkud je úžasný výhled na tyrkysové barvy moře v zálivu sv. Pavla. Lindos je labyrintem úzkých dlážděných uličkek a malých bílých domů. Je také přehlídkou galerií s místní keramikou a šperky. Stojí za to si na chvíli posedět v některé z místních taveren a pocítit atmosféru města, které kdysi bývalo mekkou umělců. V Lindosu jsou také skvělé pláže a krásný záliv Vlycha.

Falliraki
Nachází se 12 km od města Rhodos a je centrem zábavy ostrovanů a turistů. Krásná několik kilometrů dlouhá upravená pláž a nespočet barů, obchodů, taveren a barů budí dojem, že toto letovisko nikdy nespí. Na okraji Faliraki je jeden z největších vodních parků v Evropě. Skvělé místo pro mladé lidi, kteří jsou rádi v centru dění prázdninových radovánek.

Ialyssos
Malé letovisko se nachází na severním pobřeží cca 8 km od hlavního města ostrova -města Rhodos. Je to opravdu příjemné místo, ideální pro ty, kteří vyhledávají zábavu a velký výběr vodních sportů - díky místnímu klimatu a dostatečně silným větrům má právě Ialyssos výborné podmínky pro windsurfing. Podél pobřežní promenády je navíc mnoho kaváren, hospůdek a restaurací, které jsou místem setkání nejen turistů, ale i místních obyvatel.

Ixia
Moderní turistické letovisko - skvělé místo, zejména pro ty, kteří chtějí strávit dovolenou v klidu a pohodě, ale zároveň ve víru a zábavy a různých atrakcí, které proslavily město Rhodos (do hlavního města ostrova cca 4 km). Díky oblázkovo-písčité pláži, blankytně modrému moři a bohaté nabídce vodních sportů je letovisko ideálním místem pro návštěvníky všech věkových kategorií.

Odlety: Varšava, Katovice, Krakov, Gdaňsk, Poznaň a Vratislav. Sraz u stanoviště CK 2 hodiny před plánovaným odletem letadla. Aktuální letové řády sledujte na R.pl/rozklady.

Výlety v okolí

Modrá plavba
Úžasný jednodenní výlet pro ty, kteří milují slunce, moře a nějaké to dobrodružství! Lodě vyplouvají z přístavu Mandraki a navštěvují nejkrásnější zátoky a pláže na východním pobřeží. Uděláme si 3 půlhodinové zastávky na koupání v Kalithei, ve slavné zátoce Anthonyho Quinna a v Tsampice. V zátoce u Afandou budeme mít trochu více času na odpočinek a během této přestávky bude na palubě servírován oběd formou řeckého bufetu (v ceně). Budete mít dostatek času na koupání, opalování a obdivování podvodního světa! Cena cca 54 EUR/dospělá osoba, cca 27 EUR/dítě (oběd v ceně).

Plavba na ostrov Symi
Ostrov Symi je známý svou úžasnou architekturou. Když vstoupíme do přístavu, zdá se, že v zálivu nebude nic vidět, ale náhle uvidíme úžasnou krajinu - jakousi mozaiku kaskádovitě umístěných domů, postavených v náhodném stylu a s neobvyklými barvami. Symi je také známý jako ostrov mořských hub. Během výletu je v našem programu návštěva a prezentace mořských hub u místního rybáře! Ostrov je také známý aromatickými bylinami. Ti, kteří ještě stále nebudou mít dost, se mohou vydat na vrchol Chorio - horní část osady, která nabízí krásný výhled na přístav a záliv. Po krátké plavbě bude další zastávkou klášter Panormitis - nejdůležitější místo pravoslavného kultu v souostroví Dodekanés. Klášter a kostel z roku 1783 byl zasvěcen svatému Archandělovi Michaelovi. Cena cca 49 EUR/dospělá osoba, cca 28 EUR/dítě.

PLAVBA KOLEM OSTROVA - ISLAND TOUR
Zcela nový program! Poznávání ostrova začneme od Lindosu - nejkrásnějšího města na ostrově s bohatou a úžasnou historií. Během 2 hodin volného času budete moci samostatně prozkoumat tajemná zákoutí města nebo navštívit Akropoli s průvodcem (vstupné na Akropol za poplatek). Následně se vydáme do Embony - nejvýše umístěné vesnice na ostrově na úpatí nejvyšší hory Attaviros, kde vás pozveme na řeckou hostinu: chutný řecký tradiční oběd (oběd je zahrnut v ceně výletu; možnost výběru z několika jídel; místní víno a minerální voda bez omezení). Ve stejném městě se seznámíme s dalšími místními lahůdkami: zveme k ochutnávce olivového oleje, bylin, medu, stejně jako místních nápojů a vín. Výlet zakončíme v Petaloudes - Butterfly Valley (Údolí motýlů). Tam v těsném kontaktu s přírodou, v údolí s mikroklimatem budeme obdivovat slavné rhodeské motýly: přástevníky kostivalové. Cena: 55 EUR dospělá osoba/28 EUR dítě (oběd je zahrnut v ceně zájezdu; Acropole a Údolí motýlů za příplatek)

PERLA STŘEDOVĚKU - HLAVNÍ MĚSTO OSTROVA
Ideální příležitost poznat město po západu slunce! Odpoledne se vydáme do města Rhodos - hlavního města ostrova. Je to skvělá příležitost pocítit kouzlo historie města - jak té starověké, tak i středověké. Prvním bodem návštěvy města je kopec Monte Smith, na kterém uvidíme ruiny rhodéské akropole, starověký olympijský stadion a také odeon-amfiteátr. V dolní části města uvidíme přístav Mandraki, kde měl podle legendy stát slavný Rhodský kolos. Vydáme se na procházku středověkým starým městem. Cestou budeme míjet Palác velmistrů řádu Johanitů, projdeme jednou z nejlépe dochovaných středověkých ulic v Evropě - Rytířskou ulicí až k hlavní Sokratově ulici a Hippokratovu náměstí. Po prohlídce města téměř 2 hodiny volného času na samostatné objevování města a nakupování. Cena: 34 EUR dospělá osoba/17 EUR dítě.

PLAVBA KOLEM OSTROVA VIP (pouze pro hosty z hotelů: Mitsis Rodos Village a Zenith Sea Side)
Autorský program naší průvodkyně! Úplná novinka!
Prohlídku začneme návštěvou nejlepší továrny na výrobu olivového oleje na ostrově. Seznámíme se s procesem výroby oleje, ochutnáme olivy, med a místní pochoutky. Následně se vydáme k nejdůležitějšímu náboženskému místu pro rhódesany - ke klášteru Panny Marie Tsampiki, kde se nachází zázračná ikona a objasníme tajemství, proč se každá druhá osoba na ostrově jmenuje Tsampika. Přejedeme centrální zalesněnou částí ostrova do Petaloudes - Údolí motýlů. Tam v těsném kontaktu s přírodou, v údolí s mikroklimatem budeme obdivovat slavné rhodéské motýly: přástevníky kostivalové. Výlet zakončíme v hlavním městě ostrova. Společně navštívíme rhodeskou akropoli se starým stadionem a v dolní části města uvidíme přístav Mandraki, kde měl podle legendy stát slavný Rhodský kolos. Vydáme se na procházku středověkou Rytířskou ulicí až k hlavní Sokratově ulici a Hippokratovu náměstí. Po prohlídce města téměř 2 hodiny volného času na samostatné objevování města a nakupování. Cena: 50 EUR dospělá osoba/25 EUR dítě (Údolí motýlů za příplatek)

Upozornění! Výlety jsou komentovány v polském jazyce (Město Rhodos a Údolí motýlů, Perly Rhodosu a Symi při min. počtu 21 osob) nebo jsou v angličtině (ostatní). Jejich organizátorem není CK, ale místní kancelář, která je zodpovědná za kvalitu služeb. Ta rovněž určuje ceny, podmínky a termíny výletů. Popisy a ceny uvedené v katalogu jsou pouze orientační, konkrétnější informace získáte od našeho pracovníka přímo na Rhodosu. Uvedené ceny obvykle nezahrnují vstupné. Delegát pouze zprostředkovává rezervaci míst na tyto fakultativní výlety. Před a po sezóně se některé výlety neuskutečňují.

Program

Den první
Odlety z Polska. Sraz u stanoviště CK 2 hodiny před plánovaným odletem letadla. Aktuální letové řády sledujte na R.pl/rozklady.

Den druhý až předposlední
Čas na odpočinek, koupání v moři a opalování nebo možnost využití fakultativních výletů atd.

Den poslední
Vystěhování z hotelu a transfer na letiště. Návrat do Polska.

Výše uvedený text je překladem polského originálu, který je nedílnou součástí smlouvy o zájezdu. Chyby v překladu vyhrazeny.

Sezónnost

Hlavní turistická sezóna je v Řecku obvykle od 15.6. do 15.9.

Celkové hodnocení 4.4/5.0
Recenze od uživatele Nikolas Svoboda

Nikolas Svoboda

23.09.2019

4.0

Pěkný hotelový komplex, který je tvořen celkem čtyřmi hotely. Ubytováni jsme byli v Hotel Dorieas, který se nacházel přímo u jednoho ze dvou bazénů v komplexu. Pokoj čistý a útulný. Měli jsme apartmán s dvěma pokoji a každá z místnosí měla svou vlastní klimatizaci. V neděli bohužel nefungovala úklidová služba, takže pokud člověk dorazí v sobotu odpoledne, tak nemůže počítat s vynesením košů na toaletě. Bar u hotelu byl otevřený přibližně od 10:45 do 16:00. Nabídka drinků v rámci All Inclusive je u obou barů stejná, tedy dva míchané drinky, pivo, víno, výběr z limonád a na žádost míchají i s jinými (rum, gin, ouzo,...) Bazén sice menší ale dostačující. Hlavní hotel slouží ke stravování a all inclusive bar je otevřen až do nočních hodin. Vzdálenost mezi hotely je cca 150m a funguje i přeprava mezi těmito místy. Strava celkem dobrá, nicméně jsem očekával více řeckých specialit. Hotel je od pláže vzdálený odhadem 1,5km a na trase jezdí pravidelně hotelový autobus.

Recenze od uživatele Petr Konecny

Petr Konecny

17.07.2019

5.0

Pěkný Hotel výborné jídlo milá obsluha .Super dovolená

Recenze od uživatele Martin Chlup

Martin Chlup

30.10.2018

5.0

Nejaka moucha byla ale nic hrozneho

Recenze od uživatele Ivka3004 Smolková

Ivka3004 Smolková

16.10.2018

4.0

Ubytování slušné, čisté, daleko od moře. Tam vás odveze Shuttle Bus. Foto je hotel DORIEAS (stravování v hotelu DIAGORAS). Pláž je písčitá. Strava pestrá, myslím, že každý si vybere. A někteří jídlem i plýtvají. A je jich bohužel dost.

Recenze od uživatele Ellis Stones

Ellis Stones

30.08.2018

5.0

Pobyt úžasný, kupodivu žádní rušní sousedé. Možná až na jeden večer z vedlejšího hotelu, ale jinak nic štrašného. Barmanka super a animátoři přátelští. U baru možnost připojit zdarma k WiFi I přes to že krásný bazén nebyl moc veliký, dalo se v něm dost vyřadit. Pokoje čisté s balkonem. Vybaveno televizí, klimatizací a lednicí a to bez poplatku. Ručníky vždy čisté a odpad vynešen (krom víkendů)

Recenze od uživatele Tereza Pokorná

Tereza Pokorná

23.07.2018

5.0

English below. Vynikající jídlo formou bufetu. Všichni byli moc milí. Hezký čistý bazén. Několikrát denně jezdil od hotelu mini bus zdarma na pláž a z pláže do hotelu. Great food. Everyone is nice and friendly. Nice clean pool. You can go by mini bus from Diagoras to beach and from the beach to hotel Diagoras and it is for free.

Recenze od uživatele kiki Vaňková

kiki Vaňková

24.08.2017

5.0

Už jsem tam byla na dovolený je to tam úžasný bazén super velký výběr jídlo no prostě super moc doporučuji

Recenze od uživatele Miriam Urbánková

Miriam Urbánková

23.08.2017

5.0

Maximalni spokojenost se stravovanim i ppbytem

Recenze od uživatele Míša Šíša

Míša Šíša

15.07.2017

4.0

Při příjezdu jsme byli nadšení jaký hezký hotel jsme vybrali. Byli jsme ale rychle zklamáni protože nás odvedli o pár metrů dál do jiné budovy,kde to bylo akorát na přespání a nic tam nebylo. Pokoje celkem prostorné,čisté. Jediné co nás zklamalo byl otevřený odpadkový koš u záchodu na který jsme se museli dívat a čuchat to dva dny protože jsme přijeli v sobotu a v neděli neuklízejí. Požádali jsme delegátku cestovky Pantour jestli by to nešlo vyměnit za jiný. Řekla že to zařídí,ale stejně se nic nedělo. O dva dny později uklízečka zapomněla zamknout,takže jsme měli celý den odemčeno do pokoje se všemi věcmi. Bazén super, animátoři super,jídlo dobré,ale moc se neměli. Nebylo moc řeckých jídel,což jsme si mysleli že budou. V allinclusive pouze dva míchané drinky,víno a pivo. Je to převážně polský hotel,takže za týden začnete šišlat jako oni :D Hotel je dál od moře,ale mají svozy na pláž i zpět. Krom některých maličkostí se nám tam líbilo.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti