Bahia Principe Grand El Portillo | fotogalerie | Cestolapka.cz

Bahia Principe Grand El Portillo Sever - Samana, Dominikánská republika

Velmi dobré
4 RECENZÍ
4.4

Popis hotelu

Umístění

Luxusní hotel Grand Bahia Principe El Portillo se nachází na poloostrově Samana, v jedné z nejkrásnějších částí Dominikánské republiky s dlouhými písečnými plážemi a bujnou exotickou vegetací. Hotel se nachází přímo na veřejné pláži El Portillo. Od nejbližšího městečka Las Terrenas s četnými bary a obchody je vzdálen přibližně 2 km. 4 km. Letiště v Puerto Plata je vzdáleno cca.

.

Pláž

Hotel se nachází přímo na krásné písečné veřejné pláži El Portillo, která se pozvolna svažuje do moře. Plážový servis je zahrnut v ceně ubytování.

.

K dispozici pro hosty

V hotelu je nepřetržitě otevřená recepce s elegantní prostornou vstupní halou, výtahem, směnárnou, obchodem se suvenýry, butikem, kadeřnictvím a prádelnou. Hotel se skládá z 3podlažní hlavní budovy a několika budov malebně rozmístěných v udržované zahradě. Hostům je k dispozici hlavní restaurace - Las Dalias (mezinárodní kuchyně, bufet) a restaurace a la carte (Portofino - italská kuchyně, Las Olas - mezinárodní kuchyně, Orquidea - moderní kuchyně, El Pescador - středomořská kuchyně) a bary: v lobby, u bazénu a na pláži (některé z nich jsou za poplatek). V restauracích a la carte je vyžadováno formální oblečení a předchozí rezervace. Hotel má 2 bazény. Lehátka, slunečníky a osušky u bazénu jsou k dispozici zdarma.

Internet

V hotelové hale je k dispozici bezplatné bezdrátové připojení k internetu.

Catering

All inclusive: snídaně (07:00-10:30), oběd (13:00-15:00), večeře (19:00-22:30) podávané formou bufetu v hlavní hotelové restauraci Las Dalias (mezinárodní kuchyně). Kromě toho možnost využít 3x za pobyt restauraci a la carte (nutná předchozí rezervace). Místní nápoje (10.30-23.00) nealkoholické a alkoholické nápoje podávané v určených barech v areálu hotelu.

Sportovní a animační program

V hotelu je dětské hřiště, brouzdaliště a také miniklub (4-12 let). Pro děti i dospělé jsou připraveny četné animační aktivity. Zákazníci mohou využít tenisový kurt, malou posilovnu, stolní tenis, kulečník, šipky, kánoe, fotbalové hřiště, basketbal, aerobik a lekce tance. Za příplatek: jízda na koni, vodní sporty na pláži, golf, lázně (včetně čokoládových procedur, aromaterapie, manikúry, pedikúry). Večer mohou dospělí zajít na hotelovou diskotéku.

Webové stránky

http://www.bahia-principe.com/en/resorts-in-dominican-republic/resort-el-portillo/

Místní kategorie

*****

Podle našeho názoru

Hotel Grand Bahia Principe El Portillo poskytuje služby na nejvyšší úrovni. Tento 5* hotel se nachází přímo na krásné písečné pláži v exotické zahradě na poloostrově Samana, díky níž se budete cítit jako v ráji. Rozsáhlá nabídka restaurací uspokojí chuťové buňky i těch nejnáročnějších gurmánů. Díky rodinným pokojům, četným animacím pro nejmenší a pozvolnému sestupu do moře je výbornou volbou pro rodiny s dětmi.

.
Jiné

ČAS
Časový posun oproti ČR: - 6 hodin v době letního času, - 5 hodin v době zimního času.

MĚNA
1 USD = cca 55 peso (DOP)

Elektřina
Elektrické napětí je 110 V/60 Hz. Zásuvky jsou podle amerického standardu. Evropské zástrčky vyžadují použití adaptérů, které jsou k dispozici pouze v turistických oblastech Dominikánské republiky.

Telefony
Mobilní telefonní systém je kompatibilní se systémy v České republice. Vzhledem ke drahému roamingu se doporučuje zakoupit místní SIM kartu (cena cca 10 USD).

Spropitné
Je zvykem věnovat malé částky jako spropitné. Platí to zejména o řidičích a místních průvodcích na výletech, taxikářích a číšnících v restauracích.

Orientační ceny
Jídlo v restauraci cca 500-1000 peso; 0,3 l vody - cca 10-20 peso; pivo v baru cca 200 peso.

Standard hotelů v Dominikánské republice
Standard dominikánských hotelů může být odlišný od srovnatelné kategorie evropských hotelů.

Víza - informace pro prodejce

Vízum do Dominikánské republiky není vyžadováno při pobytu do 30 dní na základě turistické karty (dále je možné pobyt prodloužit o dalších 60 dní za poplatek). Turistická karta je již zahrnuta v ceně letenky.

Cestovní pas musí být platný po dobu nejméně 6 měsíců od data návratu.

Důležité informace ohledně Covid-19 a cestování do Dominikánské republiky ZDE

Program

Den první
Sraz u stanoviště CK 3 hodiny před plánovaným odletem letadla. Přelet do Puerto Plata charterovým letadlem společnosti LOT typu Dreamliner nebo jiným širokotrupým letadlem (přímý let). Aktuální letové řády sledujte na R.pl/rozklady. Po příletu celní a pasové odbavení, setkání s průvodcem. Následně transfer do vybraného hotelu v Dominikánské republice.

Den druhý až předposlední
Čas na odpočinek, koupání a opalování, účast na fakultativních výletech atd. - úplná nabídka fakultativních výletů je k dispozici u delegáta.

Den poslední
Vystěhování z hotelu, transfer na letiště, návrat do Polska.

Výše uvedený text je překladem polského originálu, který je závazný a je nedílnou součástí smlouvy o zájezdu. Chyby v překladu nebo změny obsahu vyhrazeny.

Cena

Základní cena zahrnuje: přelet charterovým letadlem společnosti LOT typu Dreamliner (přímý let), letištní taxy, transfery: letiště - hotel - letiště, ubytování: 7 nebo14 nocí, stravování dle popisu vybraného hotelu, služby polsky mluvícího delegáta (v oblasti Puerto Plata) a anglicky hovořícího zástupce místního partnera (na poloostrově Samaná), pojištění TU Europa varianta základní (úrazové pojištění a léčebné výlohy, trvalé následky, asistenční služby a pojištění zavazadel).

Základní cena nezahrnuje: fakultativní výlety, jídla a nápoje, která nejsou uvedena v popisu stravování u každého hotelu a další osobní výdaje.

Důležité! Přečtěte si aktuální podmínky vstupu do země.

Název zájezdu v polském jazyce: Dominikana - wypoczynek

Výlety v okolí

Výlety pro hotely v oblasti Puerto Plata (Playa Bachata, Senator Puerto Plata Spa Resort, Iberostar Costa Dorada, Sunscape Puerto Plata, Viva Wyndham Tangerine)

Punta Rucia a Cayo Paraiso - plavba na rajský ostrov
Jedná se o krásné a idylické zákoutí severní Dominikánské republiky - poznáme jej během plavby luxusním katamaránem. Kilometry panenských pláží Punta Rucia, písek bílý jako práškový cukr a tyrkysová voda vytvářejí krajinu jako z pohlednice. Cílem naší plavby bude rajský ostrov Cayo Paraiso - je to fantastické místo k odpočinku, stejně jako ke šnorchlování na korálovém útesu. Oběd (humr) a nápoje v ceně!

Vodopády Damajagua
Jste připraveni na nezapomenutelné dobrodružství? Doporučujeme výlet k vodopádům Damajagua! Přírodní "vodní park" uprostřed tropického lesa je opravdovou zábavou a výzvou pro všechny milovníky dobé zábavy - budeme mít možnost vyzkoušet sjezd a skoky z až 12 vodopádů! Téměř sedmikilometrový kaňon s křišťálově čistou vodou a bujnou flórou je také ideálním místem k objevování karibské přírody. Upozornění: vyžaduje se dobrá fyzická kondice a plavecké dovednosti; min. věk - 8 let. Půldenní výlet.

City tour - Santo Domingo
Kosmopolitní hlavní město země je prvním evropským městem v Novém světě od objevení Ameriky Kryštofem Kolumbem. Zona Colonial (zapsaná na seznamu Světového dědictví UNESCO) je nejstarším koloniálním starým městem v Latinské Americe a skutečnou pokladnicí architektonických památek. Všechno je zde "nej" - uvidíme mimo jiné katedrálu Primada de America - nejstarší katolický chrám v Novém světě, první centrum vlády nad Novým světem a nejstarší pevnost v Americe - pevnost Ozama, projdeme se také Calle las Damas - nejstarší dlážděnou uličkou Ameriky. Uvidíme také monumentální Faro a Colón - místo posledního odpočinku Kryštofa Kolumba (zvenčí).

Ocean World je místem, kde najdete spoustu atrakcí - můžete si zaplavat s delfíny, obdivovat úžasnou show papoušků, dostat polibek od lachtana a dokonce pohladit žraloka! V areálu parku jsou organizovány různé show za účastí zvířat, můžete také vyzkoušet šnorchlování a sjet na skluzavce. Velkou atrakcí Ocean World je možnost interakce a plavání s delfíny, žraloky a lachtany (za poplatek). Oběd a doprava v ceně.

k dispozici jsou také další programy - více informací u delegáta.

Rafting v horské scenérii
Dominikánská republika je jedinou zemí v Karibiku, kde se lze zúčastnit raftingu. Milovníkům dobrodružství a adrenalinu doporučujeme rafting na nejdelší řece Dominikánské republiky - Yaque del Norte. Pod dohledem profesionálního průvodce překonáme četné kaňony a vodní kaskády v krásné horské scenérii - vzrušení a fantastické výhledy zaručeny! Upozornění! Pouze pro dospělé, je nutná dobrá kondice a plavecké dovednosti.

Dobrodružství na koni
Jedinečná příležitost poznat Dominikánskou republiku z jiné perspektivy! Celodenní výlet na koních malebnou karibskou divočinou, místními vesnicemi a nádhernými horami je vynikající alternativou k tradičním výletům. Díky skvělým průvodcům se výletu mohou zúčastnit ti, kteří nikdy dříve nejezdili na koni, stejně jako zkušení jezdci. Vřele doporučujeme!

Samaná a Národní park "Los Haitises"
Zveme do Národního parku Los Haitises - domova mnoha exotických druhů ptáků a rostlin. Navštívíme slavné jeskyně indiánů kmene Taíno, kdysi obývané prvními obyvateli ostrova a zdobené 2000 let starými malbami. Následně návštěva a odpočinek na okouzlujícím ostrově Cayo Levantado, který se proslavil jako pozadí prvních reklam kultovního rumu Bacardi. Oběd v ceně!

Výlety pro hotely v oblasti Samaná (Grand Bahia El Portillo, Viva Wyndham V Samana)

Národní park "Los Haitises" a Cayo Levantado
Zveme do Národního parku Los Haitises - domova mnoha exotických druhů ptáků a rostlin. Navštívíme slavné jeskyně indiánů kmene Taíno, kdysi obývané prvními obyvateli ostrova a zdobené 2000 let starými malbami. Následně návštěva a odpočinek na okouzlujícím ostrově Cayo Levantado, který se proslavil jako pozadí prvních reklam kultovního rumu Bacardi. Oběd v ceně!

Vodopád Limón
Objevte jedno z nejkrásnějších zákoutí poloostrova Samaná během projížďky na koni! Zkušení průvodci nás zavedou lesnatou stezkou, mezi plantážemi kávy a tropického ovoce. Trasu zdoláme částečně na koňském hřbetě a částečně pěšky. Odměnou za úsilí bude krásný výhled na vodopád tekoucí po skalní stěně. Půldenní výlet.

City tour - Santo Domingo
Kosmopolitní hlavní město země je prvním evropským městem v Novém světě od objevení Ameriky Kryštofem Kolumbem. Zona Colonial (zapsaná na seznamu Světového dědictví UNESCO) je nejstarším koloniálním starým městem v Latinské Americe a skutečnou pokladnicí architektonických památek. Všechno je zde "nej" - uvidíme mimo jiné katedrálu Primada de America - nejstarší katolický chrám v Novém světě, první centrum vlády nad Novým světem a nejstarší pevnost v Americe - pevnost Ozama, projdeme se také Calle las Damas - nejstarší dlážděnou uličkou Ameriky. Uvidíme také monumentální Faro a Colón - místo posledního odpočinku Kryštofa Kolumba (zvenčí).

Upozornění! Výše uvedené popisy fakultativních výletů jsou pouze informativní a nejsou obchodní nabídkou. Nezaručujeme, že budou všechny realizovány. Úplný seznam fakultativních výletů i s aktuálními cenami je dostupný u našich delegátů.

Upozornění k přeletu

Odlety
Odlet z Varšavy, Katovic. Sraz na letišti u stanoviště CK 3 hodiny před plánovaným odletem letadla. Aktuální letové řády sledujte na R.pl/rozklady.

Přelet:
Komfortní letoun společnosti PLL LOT typu Dreamliner nebo jiné širokotrupé letadlo (přímý let) s možností výběru cestovní třídy. Ve třídě LOT CHARTERS Economy catering zahrnuje 2 jídla (teplé jídlo a sendvič se sýrem nebo šunkou). V rámci bezplatného servisu klienti obdrží také neomezené množství minerální vody. Ostatní nealkoholické nápoje, všechny alkoholické nápoje a další nabídky ze Sky menu jsou na palubě letadla za poplatek.
Ve třídě LOT CHARTERS Premium a LOT CHARTERS Business je v ceně zahrnuto bohatší menu včetně vybraných alkoholických a nealkoholických nápojů (v omezeném množství) a navýšení váhových limitů zavazadel. Ve všech třídách je k dispozici v průběhu letu zábavní systém se samostatným monitorem před každým sedadlem. Více informací naleznete ZDE. V případě, že nebude možné uskutečnit let Dreamlinerem, poskytnou Polské Aerolinky LOT jiné letadlo v podobném standardu (přímý let).

Sezónnost

Hlavní turistická sezóna v Dominikánské republice obvykle trvá od poloviny listopadu do března.

Celkové hodnocení 4.4/5.0

K tomuto hotelu jsme bohužel nechytili žádné konkrétní recenze. Zkuste se podívat na některý z odkazů.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti